Tranquil Master Bathroom

Home/Residential Interior Design/Tranquil Master Bathroom

Project Description

The original bathroom had three small room compartments and no natural light.  The floor plan was reconfigured to be more open, bring in warm natural light by adding a spacious window and create a serene setting.  The vanity was moved and replaced with a soaking tub.  The shower/tub combo was replaced with a more spacious luxurious shower.  The shower field tile has a metallic shimmer that glistens when the light reflects against it and is complemented with the glass tile on the vanity and bathtub back-splash.  The cabinetry has a warm antique powder-glaze that is well balanced with the walnut wood counter-top. The graceful gray wood grain floor tile is the perfect backdrop to this spa-like atmosphere and reflexology pebble flooring in the shower gets rave reviews from the client. A contemporary fireplace with pebbles similar to the shower floor is a great relaxing visual for soaking.